Vhodný stolní fotbal do kanceláře

Pokud jste dostali za úkol vybrat vhodný stolní fotbal do Vaší kanceláře, pokusíme se Vám v tomto článku co nejvíce ulehčit rozhodování při výběru konkrétního stolu.

První věc, kterou je třeba si uvědomit, že stolní fotbal budete hrát s kolegy často. Tento se stane místem setkání a bude v časté permanenci a při průměrné váze každého s kolegů okolo 80 kg budou na tento při hře působit síly v součtu min. 320 kg.

Proto je při výběru potřeba dodržet 4 základní parametry fotbálku:

  • kovové nohy stolního fotbalu
  • průchozí tyče o průměru 16mm
  • standardizované osazení díly RETA Italy
  • korpus z bytelného materiálu, zkompletovaný již ve výrobě výrobcem

Jedno z důležitých kritérií, nad kterým je třeba se při nákupu stolního fotbalu do kanceláře zamyslet je také to, aby fotbálek vyžadoval co nejmenší údržbu. Důvod? Tuto pravděpodobně nebude nikdo ze zaměstnanců pravidelně provádět a pokud bude nutné levný a nekvalitní stolní fotbal po pár měsících vyhodit pro jeho další nepoužitelnost, je otázkou zda bude vedení nakloněno k pořízení dalšího stolního fotbálku.

Nevhodný výběr stolního fotbalu

Pro usnadnění jsme již v prvotním výběru v našem menu vytvořili kategorii vhodných fotbálků do kanceláře Stolní fotbal do kanceláří

Zároveň je třeba se ujistit zda-li má Vaše místnost dostatečný rozměr pro umístění stolního fotbálku, na pomoc jsme Vám vytvořili orientační obrázek, který by Vám mohl pomoci v ověření, že na fotbálek máte dostatečný prostor.

Vhodný stolní fotbal do kanceláře

Nyní, když znáte velikost Vaší místnosti, je vhodné také zvážit další parametry pro Vaše rozhodování a to např. zda-li stolní fotbal bude po celou dobu umístěn v jedné místnosti a zde je vhodný stolní fotbal s pevnými nohami nebo zda-li nebudete fotbálek využívat i na příležitostných akcích, veletrzích, apod. a bude nutný jeho občasný transport.

Pokud stolní fotbal smontujete, následně s tímto již neprojdete přes rám dveří běžného typu ( šíře tyče fotbálku činní 128 cm ).

Za tímto účelem následně dodáváme kvalitní a stabilní fotbálky s kovovými skládacími nohami.

Stolní fotbal FAS Smart azzuro

Dalším parametrem ke zvážení je zda-li nevlastníte ve firmě terasu, na kterou by jste si chtěli po dobu letních měsíců stolní fotbal přenést. V tomto případě je potřeba vybírat z kvalitních Outdoor fotbálků.

Stolní fotbal FAS Rainbow CP

 Do kanceláře je nutné určitě vybírat stolní fotbal s průchozími tyčemi, které jsou výrazně tužší proti ohnutí a mají daleko delší životnost. Teleskopické tyče jsou určeny spíše pro nižší ročníky základních škol a jsou náchylné k ohybu. Používají se pouze do míst se zvýšenou koncentrací malých dětí.

Zároveň doporučujeme volit fotbálek se skleněnou deskou na hrací ploše pod hráči fotbálku. Tímto zaručíte její absolutní rovinu. Nad hráči být sklo pro zakrytí celého fotbálku nemusí, toto se používá spíše v pohostinství, aby nedošlo ke zcizení míčků na fotbálek.

Stolní fotbal do kanceláří

V neposlední řadě pokud Vám to finanční rozpočet dovolí se můžete také zamýšlet nad vhodným designem fotbálku do Vašeho prostoru. Zde je asi nejdál Italská firma FAS s více než 50 letou tradicí. Která spolupracuje s mnoha designéry a nabízí takové klenoty jako stolní fotbaly FAS Ciclope FAS Flamingo nebo FAS Tour 65.

 Kvalitní stolní fotbálky, jak jsme již uváděli v úvodu tohoto článku jsou dodávány s korpusem ve složeném stavu, bez namontovaných nohou a sady tyčí s hráči vč. průchodek.

Montáž buď zvládnete sami s kolegy nebo je možné domluvit z naší strany individuální montáž a dopravu ke klientovi, kdy vše, po předešlé dohodě zařídíme my, od dopravy, nastěhování na konkrétní místo až po samotnou kompletaci fotbálku. Pokud se rozhodnete pro vlastní montáž, zasíláme fotbálky po celé ČR na speciálně vyrobené paletě za cenu 365 Kč vč. DPH spediční společností Top Trans ( vyložení po první uzamykatelné dveře budovy ).

Individuální doprava a montáž u klienta

A pokud již budete mít stolní fotbal do kanceláře vybraný a umístěný, nezapomeňte kolegům vytisknout Pravidla stolního fotbalu. Ať si mohou užít hru na plno a naberou sílu a kreativitu pro další práci.

O tom jak hra na fotbálku ve firmě pomáhá ke zvýšení produktivity a k upevnění kolektivu jsme v minulosti psali na našem blogu v článku Proč by stolní fotbal neměl chybět v žádné firmě?

Pokud máte při výběru vhodného stolního fotbalu do kanceláře jakékoliv nejasnosti a potřebujete poradit, neváhejte nás kontaktovat.

Přejeme Vám při výběru vhodného fotbálku a především následně při jeho hře mnoho hezkých a zábavných chvilek s Vašimi kolegy.